για τηλεφωνικές παραγγελίες +30 210 6203321 και +357 96890789

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, από τις 09/8/19 έως και τις 25/8/19.

Η παράδοση των παραγγελιών σας θα είναι εφικτή από τις 26/8/19 και μετά.
Καλές διακοπές και ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

ακμή | γήρανση του δέρματος | ξηρότητα | λιπαρότητα | ευαισθησία | ξύρισμα | ανομοιόμορφος χρωματικός τόνος | υγεία του δέρματος | εφηβική ακμή

 

Πόσοι από εσάς έχετε πάθει, κάποια στιγμή, ένα ηλιακό έγκαυμα; Φαντάζομαι ότι σχεδόν όλοι είχατε την εμπειρία του εγκαύματος με το ερεθισμένο, κόκκινο δέρμα. Ναι, γνωρίζουμε ότι είναι λάθος και κατηγορούμε τον εαυτό μας την ώρα που προσπαθούμε να ντυθούμε και πονάμε. Αλλά, ίσως αν καταλαβαίναμε πραγματικά τι συμβαίνει στο δέρμα μας την ώρα που απερίσκεπτα ξαπλώνουμε στον ήλιο για ακόμη 10 λεπτά, δεν θα είμαστε τόσο χαλαροί. 

Το έγκαυμα είναι η απάντηση του δέρματος στην υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) και υποδεικνύει σοβαρή βλάβη. Στο μικρό διάστημα των 10 λεπτών έκθεσης σε έντονη υπεριώδη ακτινοβολία, το δέρμα ενεργοποιεί έναν αμυντικό μηχανισμό. Η πρώτη ένδειξη βλάβης είναι η ερυθρότητα. Αυτή είναι η φλεγμονώδης απάντηση του οργανισμού σε καταστάσεις που απαιτούν επιδιόρθωση κι είναι αποτέλεσμα των διεσταλμένων αιμοφόρων αγγείων. Το δέρμα θα ξεκινήσει στη συνέχεια να χάνει υγρασία, γεγονός που γίνεται εμφανές με μια αίσθηση τραβήγματος. Αργά - αργά, τα κύτταρα του δέρματος θα ξεκινήσουν να συρρικνώνονται και θα παραχθεί μελανίνη (το μαύρισμα που παρατηρούμε) σε μια προσπάθεια να σταματήσει η διείσδυση της υπεριώδους ακτινοβολίας στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και η πρόκληση βλάβης στο DNA των κυττάρων. Όταν το δέρμα είναι εκτεθειμένο σε υψηλά επίπεδα ηλιακού φωτός αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα υπό ή υπερ-μελάγχρωση, η οποία εκδηλώνεται με τη μορφή ανοιχτόχρωμων ή σκουρόχρωμων κηλίδων. Το σώμα είναι εξαιρετικό στην αντιμετώπιση μικρών βλαβών, αν η έκθεση όμως είναι μεγαλύτερη από την ικανότητα του σώματος να επανορθώσει, μπορεί να προκύψουν μεγαλύτερα προβλήματα. Εάν το DNA έχει βλάβη κι οι μηχανισμοί επανόρθωσής του έχουν διαταραχθεί, μπορεί να προκύψει καρκίνος του δέρματος.

 

Γιατί το δέρμα ξεφλουδίζει;

Το ξεφλούδισμα μετά από ηλιακό έγκαυμα είναι ο τρόπος του σώματός σας να αποβάλλει τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη και τα οποία είναι επιρρεπή στο να “χάσουν τον έλεγχο” και να γίνουν καρκινικά. Λόγω αυτού του κινδύνου, όλα τα κατεστραμμένα κύτταρα, παίρνουν την οδηγία να αυτοκτονήσουν από μηχανισμούς επανόρθωσης μέσα στα ίδια τα κύτταρα. Αυτή η μαζική αυτοκτονία των κυττάρων έχει ως αποτέλεσμα ολόκληρα στρώματα από κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη να απολεπίζονται, με σκοπό να αντικατασταθούν από άλλα νέα κύτταρα που βρίσκονται κάτω από τα στρώματα αυτά.

 

Έχω πάθει ηλιακό έγκαυμα. Τι πρέπει να κάνω τώρα;

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να ασχοληθείτε με την αιτία του προβλήματός σας: φύγετε αμέσως από τον ήλιο. Πιείτε άφθονο νερό, αφού μπορεί να έχετε αφυδατωθεί. Αν το δέρμα έχει κοκκινίσει πολύ, ζητήστε ιατρική βοήθεια. Σε αντίθετη περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να καταπολεμήσετε την φλεγμονή και να προσπαθήσετε να μειώσετε την βλάβη στα κύτταρα των κατώτερων στρωμάτων της επιδερμίδας σας.

 

Κάντε ένα δροσερό μπάνιο (χωρίς χρήση προϊόντων) και μετά εξετάστε το σημείο του δέρματος που έχει υποστεί τη βλάβη. Αποφύγετε τις λιπαρές κρέμες οι οποίες δεν βοηθούν το δέρμα να δροσιστεί και μπορεί να χειροτερέψουν την κατάσταση. Αντί αυτών, απλώστε πλούσια ποσότητα ενός καλμαντικού προϊόντος, ειδικού για θεραπεία μετά την έκθεση στον ήλιο, στις ερυθρές περιοχές και μείνετε μακριά από το ήλιο και τη ζέστη. Αναζητείστε συστατικά όπως είναι το Γαρύφαλλο, η Γλυκόριζα, η Λεβάντα, το Αγγούρι και το Γιούκα για να μειώσετε τον ερεθισμό, τον πόνο και την ερυθρότητα. Επίσης, αναζητήστε ένα καταπληκτικό συστατικό που ονομάζεται Japanese Alder (Ιαπωνική Κλήθρα0για να επιταχύνετε την επανόρθωση των βλαβών στο DNA που έχουν προκληθεί από την υπεριώδη ακτινοβολία. Μερικά από αυτά τα συστατικά όπως είναι η Άλγη και το Υαλουρονικό Οξύ ενυδατώνουν ξανά το δέρμα και το καταπραΰνουν.

 

Και όχι, δεν πρέπει να ξαναβγείτε στον ήλιο την επόμενη μέρα για ένα καινούριο έγκαυμα! Θυμηθείτε, ότι το δέρμα σας ακόμη προσπαθεί να επουλωθεί και θα πρέπει να παραμείνει μακριά από την άμεση έκθεση στον ήλιο για μερικές ημέρες. Έχετε στο μυαλό σας, ότι το δέρμα έχει πολύ καλή μνήμη και ακόμη με τη χρήση των καλύτερων προϊόντων για θεραπεία μετά τον ήλιο, μπορεί να έχει προκύψει ανεπανόρθωτη ζημιά που εκδηλώνεται με την πρόωρη γήρανση ή τον καρκίνο του δέρματος που θα εμφανιστεί αργότερα. Σκεφτείτε ξανά την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να παραμείνετε “10 λεπτά ακόμη” εκτεθειμένοι στην ηλιακή ακτινοβολία το ανοσοποιητικό σας σύστημα παρακολουθεί!

 

προϊόντα που μπορεί

να σας ενδιαφέρουν

 
pireus bank mastercard secure code verified by visa visa mastercardmaestro

Υποστήριξη ιστοσελίδας: manbiz isp